inloopkast op maat

2024-05-25
misteronlinemarketing.com

De professionele meubelmaker onderscheid zich bij het maken van een inloopkast op maat door bij het eerste gesprek waarbij de wensen van de klant kenbaar worden gemaakt goed te luisteren en hier een goede staat van op te maken.  

Daarna zou er echt genoeg tijd genomen moeten worden voor het inmeten, dit is nl allesbepalend voor het eindresultaat. Uiteraard de verdere communicatie/het ontwerp en de uiteindelijke kwaliteit vormen de key-factoren voor een goed passende maatwerk inloopkast. Zo kan er een inloopkast worden gemaakt die niet alleen voldoet aan alle functies, maar ook een uitstraling heeft om trots op te zijn.

 

Een handgemaakte inloopkast is niet alleen een functioneel onderdeel van een woning, maar ook een statement van stijl en vakmanschap. Bij het creëren van een op maat gemaakte inloopkast zijn de keuzes van materialen en afwerkingen van groot belang om een unieke en duurzame ruimte te realiseren die perfect past bij de esthetiek van de eigenaar. Een inloopkast geeft direct meerwaarde aan de woning.

 

Onlangs kreeg ik een aanvraag om een inloopkast te bouwen in een ruimte die alleen toegankelijk was via een minimale doorgang. De uitdaging was om de gehele kast demontabel te houden, zodat deze plankje voor plankje naar boven kon worden gebracht en vervolgens ter plaatse in elkaar kon worden gezet.

Het resultaat van deze uitdaging was een inloopkast die functioneel en ook esthetisch erg indrukwekkend was. Door de zorgvuldige planning en uitvoering kon de kast naadloos worden gemonteerd in de beperkte ruimte, zonder concessies te doen aan de kwaliteit of ontwerp. Elk onderdeel werd zorgvuldig geplaatst waardoor de klant uiteindelijk zeer tevreden was met het eindresultaat.

 

Een veelgebruikt materiaal voor de basis van een handgemaakte inloopkast is Finsa grondeer(folie) MDF (medium density fibreboard voorzien van een lakdraakfolie). Dit materiaal biedt een goede basis voor verdere afwerking en kan gemakkelijk worden gelakt of gespoten in de gewenste kleur. De gladde en egale structuur van MDF maakt het ideaal voor een strakke en moderne uitstraling.

ruime kast op maat wit met houten bladen

inloopkast binnenkant

deur inloopkast

schappen inloopkast

 

In het algemeen biedt MDF een aantrekkelijke combinatie van betaalbaarheid, veelzijdigheid en esthetische mogelijkheden, maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen bij het kiezen van dit materiaal voor een specifiek project.

Voor wie op zoek is naar een meer natuurlijke en warme uitstraling, kan gefineerd eiken een uitstekende keuze zijn. Het eikenhout, voorzien van een echte toplaag eiken, voegt een prachtige textuur en karakter toe aan de inloopkast. Dit materiaal kan worden afgewerkt in verschillende tinten,  waardoor het perfect past bij de gewenste sfeer en stijl van de ruimte.

Naast MDF en eikenhout biedt spaanplaat met houtdecor of een matte kleur ook mogelijkheden voor het creëren van een handgemaakte inloopkast. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam en betaalbaar, maar bieden ook een breed scala aan ontwerp-mogelijkheden. Van een natuurlijke houtnerf tot moderne egale kleuren met keuze uit bijna alle tinten en kleuren.

Gefineerd eikenhout wordt vaak gebruikt in meubelproductie vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen:

Voordelen:

 1. Esthetiek: Gefineerd eikenhout biedt de natuurlijke uitstraling en warmte van echt hout. Het fineer laat de karakteristieke nerfpatronen en kleurschakeringen van eikenhout goed tot hun recht komen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor meubels.
 2. Kosten: Gefineerd eikenhout is over het algemeen goedkoper dan massief eikenhout, waardoor het een meer betaalbare optie is voor mensen die de uitstraling van eikenhout willen zonder de kosten van massief hout.
 3. Stabiliteit: Omdat gefineerd eikenhout wordt gelamineerd op een ondergrond van multiplex of MDF, is het over het algemeen stabieler dan massief hout. Dit betekent dat het minder gevoelig is voor kromtrekken, krimpen of uitzetten als reactie op veranderingen in temperatuur en vochtigheid.
 4. Variatie: Gefineerd eikenhout is verkrijgbaar in een breed scala aan afwerkingen, variërend van licht tot donker, en kan worden gecombineerd met verschillende fineersoorten en afwerkingsmethoden om unieke looks te creëren die passen bij verschillende interieurstijlen.

Nadelen:

 1. Kwaliteit kan variëren: De kwaliteit van gefineerd eikenhout kan sterk variëren, afhankelijk van de fabrikant en het productieproces. Goedkoop gefineerd hout kan dunne fineerlagen hebben die gemakkelijk kunnen schilferen of afpellen, terwijl hoogwaardig gefineerd hout dikker fineerlagen heeft die duurzamer zijn.
 2. Niet zo duurzaam als massief hout: Hoewel gefineerd eikenhout duurzamer is dan massief hout, kan het nog steeds gevoeliger zijn voor beschadiging dan massief hout. Het fineer kan krassen, deuken of beschadigd raken door impact of verkeerd gebruik.
 3. Beperkte reparatiemogelijkheden: Als het fineer van een gefineerd eikenmeubel beschadigd raakt, kan het moeilijker zijn om te repareren dan massief hout. In sommige gevallen kan beschadigd fineer worden hersteld door het te schuren en opnieuw af te werken, maar dit vereist speciale vaardigheden en kan niet altijd een perfect resultaat opleveren.
 4. Milieukwesties: Het productieproces van gefineerd eikenhout kan milieukwesties met zich meebrengen, afhankelijk van de bron van het hout en de gebruikte lijmsoorten. Het is belangrijk om te kiezen voor gefineerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en lijmsoorten met lage emissies om milieuvriendelijke opties te ondersteunen.

Over het algemeen biedt gefineerd eikenhout een aantrekkelijke combinatie van esthetiek, duurzaamheid en betaalbaarheid, maar het is belangrijk om de kwaliteit, reparatiemogelijkheden en milieueffecten in overweging te nemen bij het maken van een beslissing.

 

De keuze-opties voor de indeling zijn:

 1. Een garderobelift
 2. Schoenenrek
 3. push laden
 4. verlichting

 

Het creëren van een handgemaakte inloopkast vereist vakmanschap, oog voor detail en een diepgaand begrip voor de behoeften en voorkeuren van de klant. Door de juiste materialen te combineren met hoogwaardig vakmanschap, kan een handgemaakte inloopkast gemaakt worden die niet alleen functioneel is, maar ook een tijdloze en elegante toevoeging is aan elke woning met een luxe verfijnde uitstraling.